BELLA PIAZZA FERIELEJLIGHED ORLANDO PRAKTISK INFO KALENDER GÆSTEBOG KONTAKT OS

Dansk              English


Den lave dollarkurs gør at USA er et slaraffenland for power shopper. Over alt langs den amerikanske motorveje ligger der den ene "factory outlet" efter den andet - store butikscentre som påstår, at de sælger varerne direkte til kunderne uden fordyrende mellemled. Ikke alt er dog lige interessant, og der er en række ting du skal være opmærksom på før du går på den vilde shopping tur.

Tøj og sko
Mærke tøj og sko kan købes til halv pris i USA. Men det er altid en god idé at prøve måde tøj og sko inden du køber. Størrelser og snit er nemlig anderledes i USA end det er i Europa.

Når det gælder tøj og sko generelt, skal du være opmærksom på, at kvaliteten ikke altid har det niveau og den standard, vi er vant til fra Europa. Hold dig eventuelt til anerkendte mærkevarer.

Elektronik
Ved køb af elektronik skal du være opmærksom på, at man i USA bruger 110 volt i stedet for de 220 volt vi bruger i Danmark. Stikket er desuden anderledes udformet i USA end i Danmark.

Memory cards til digitalkameraer eller lignende tilbehør til computere, der er standard over hele verden, kan du med fordel købe i USA.

Film og musik
Spillefilm kan være fristende at købe i USA, da mange titler udsendes på dvd flere måneder før vi ser dem i Danmark. Men være opmærksom: USA tilhører region 1 når det gælder dvd film, og Europa tilhører region 2. Du skal derfor være sikker på, at din dvd-afspiller er kode fri, og kan afspille dvd fra både region 1 og region 2. Musik på cd er der ingen forskel på - til gengæld er der heller ikke den store prisforskel.

Bøger
Der findes et meget bredt udvalg af bøger i USA. Det er helt legalt at bladre bøgerne igennem i butikken. Man kan evt. sætte sig i den tilhørende cafe og nyd en kop kaffe, mens du blader igennem dine køb. Pas på med ikke at købe for mange, da du kan risikere at skulle betale overvægt på flyet hjem.

Shoppingmalls
Florida har også slået sig på shopping turisme. Her er det især Sawgrass Mills i nærheden af Fort Lauderdale, som tiltrækker turisterne. De store turarrangører har ligefrem sat shoppingturismen i system, og kører dagligt busfulde af badegæster ud til Sawgrass Mills, så folk kan handle. Sawgrass Mills har cirka 300 butikker.

Lokale skatter
Når du ser et prismærke i USA, er prisen næsten altid uden lokal moms - sales tax som amerikanerne kalder det. Derfor skal du stort set altid lægge et sted mellem 4 og 8 procent oven i prisen på varen, før du har det beløb, du skal betale ved kassen. Niveauet på den lokale moms varierer fra delstat til delstat, men ligger typisk på omkring fem procent.

Indførsel af varer til Danmark
Som indrejsende til Danmark fra lande udenfor EU er det tilladt at indføre toldfrie varer (tobak, vin og spiritus undtaget) for et beløb på 1.350 kroner pr. person. Indkøb på over 1.350 kroner skal der betales told og afgifter af. 1. december 2008 kommer der nye EU-regler for indførelse af toldfrie vare som betyder, at den toldfrie beløbsgrænse hæves fra de nuværende 1.350 kr. til 3.225 kr. Tjek de præcise regler og mængder på www.skat.dk

Copyright 2020 Florida lejlighed
 
      Startside        Kalender        Kontakt os